Wat is beeldcoachen en hoe werkt het?

Beeldcoaching of beeldcoachen is een manier met het werken van beeldopnames en om jezelf als leraar dan verder te ontwikkelen. Met een beeldcoach bekijk je de opnames die je van jezelf gemaakt hebt tijdens het les geven, deze beelden ga je dan analyseren. De manier van beeldcoaching is een zeer goede manier om jezelf daarin te coachen en om daar punten uit te halen die je de volgende keer beter wil gaan doen. Dit komt omdat je in de beelden ziet wie jij bent als persoon en leraar en hoe de leerlingen op jouw manier van les geven reageren.

Maar hoe werkt het?

Wanneer je gebruik wilt maken van beeldcoaching dan worden er beelden opgenomen van de leraar die voor de klas staat. De bedoeling van deze beelden is om het later terug te kijken en te analyseren. Dit is een manier om jezelf te blijven ontwikkelen. En het prettige dan aan beeldcoaching is, is dat je alle tijd en alle rust hebt om deze beelden te kijken, maar je kan ze ook vaker terugkijken. Een voordeel van dat je de beelden vaker kan terugkijken is dat je het op verschillende manieren kan terugkijken, want soms je kan de beelden kijken vanuit de perspectief van jezelf als leraar, maar ook vanuit de perspectief van de leerlingen. 

De voordelen van beeldcoaching

Zo zijn er natuurlijk veel voordelen voor het gebruik van beeldcoaching. De voordelen zijn dat je jezelf kan terug zien vanuit een ander perspectief en daarbij ontdek je ook gelijk hoe jij bent als leraar, maar je ziet dan ook gelijk of je het anders wilt doen of niet. Wanneer je jezelf kan verbeteren, zal je uiteindelijk ook een veel positiever effect hebben op het lesgeven. Je zult ook veel meer ontwikkelingsgericht kijken naar je eigen gedrag, maar dat komt ook omdat je de beelden kan blijven bekijken. En de beeldcoaching gebeurt altijd op jouw eigen werkplaats, een werkplaats wat voor jou een veilige en vertrouwde omgeving moet zijn. Wil je meer weten over beeldcoachen, kijk dan eens op deze website www.stichting-leerkracht.nl

 

Wat is beeldcoachen en hoe werkt het?